vragen aan/over SiSo-Act

Ik heb een geldig EHBO diploma krijg ik bij een BHV basiscursus vrijstelling?


Met een geldig EHBO diploma van Het Oranje Kruis kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling voor het gedeelte levensreddend handelen. Neem hiervoor vooraf contact op met SiSo-Act,

 

Welke onderwerpen komen tijdens een BHV cursus aan bod?

Elke BHV cursus moeten de volgende onderdelen bevatten:

Levensreddende handelingen, incl. reanimatie en AED

Theorie en praktijk brand bestrijden

Ontruiming

Communicatie

 

Kan een BHV cursus ook in 1 dag?
Ja, bij SiSo-Act kan de BHV cursus  in één dag worden gegeven, dit zal echter wel ten kosten gaan van de kwaliteit van de cursus. Een BHV cursus duurt normaliter 4 dagdelen om het vereiste kennisniveau te behalen.

Bij een 1 daagse BHV cursus dient de theorie vooraf geleerd te zijn. SiSo-Act zal dit theoretische gedeelte toetsen, middels vragenlijsten. Bij onvoldoende score kan er niet gestart worden met het praktische gedeelte.

SiSo-Act heeft geen mogelijkheden voor E-learning.

Worden de SiSo-Act cursussen afgesloten met een officieel examen?

Afhankelijk van welke cursus gevolgd wordt, zal er bij een BHV opleiding geen examen afgenomen worden. SiSo-Act beoordeeld of er voldoende theoretische en praktische kennis opgedaan is om een certificaat af te kunnen geven. 

Zodra het cursussen van het Oranje Kruis of NIBHV betreft zullen deze wel worden afgesloten met een officieel examen.

 

Is een opleiding BHV bij SiSo-Act rechtsgeldig?
Ja, een SiSo-Act opleiding voldoet aan al het gestelde in de Arbo-wet. Alle onderdelen worden getraind en behandeld.

 

Krijgt een BHV-er ook een certificaat?
Ja u ontvangt een certificaat. Indien pasjes gewenst zijn is dit ook mogelijk.

Wat is de geldigheidsduur van een BHV-certificaat?

Op het certificaat komt de datum te staan waarop de cursus is gevolgd. Afhankelijk van de risico's binnen het bedrijf is deze dan 1 of 2 jaar geldig. U moet er in de regel echter vanuit gaan dat een herhaling in beginsel elk jaar nodig is. Elk BHV certificaat ouder dan 2 jaar zal betekenen dat de opleiding tot BHV-er opnieuw gedaan moet worden.

Verzorgen jullie ook een BHV cursus op locatie?
Ja, het is mogelijk de BHV cursus op locatie te volgen, op die manier kunnen deelnemers de kennis en vaardigheden in hun eigen omgeving oefenen en wordt het zo makkelijker daadkrachtig op te treden als het nodig is.

Begeleid SiSo-Act ook ontruimingsoefeningen?

Ja! SiSo-Act adviseert 1 keer per jaar een ontruimingsoefening. Dat doen we voornamelijk bij u op het bedrijf, volgens de procedures uit uw bedrijfsnoodplan.Op deze wijze kan getoetst worden of de procedures, zoals beschreven in het ontruimingsplan, kloppen. Nog belangrijker is dat u kunt toetsen of iedereen de procedures kent, en ook volgens deze procedures handelt. In de Arbo-wet staat dat een ontruimingsoefening verplicht is.

Waarom is SiSo-Act zo goedkoop?

SiSo-Act is een eenmansbedrijf waardoor de kosten beperkt kunnen blijven. Geen dure administratie of locatie kosten en een eerlijke benadering. Maatwerk hoeft niet duurder te zijn dan standaard opleidingen, dit omdat SiSo-Act gewoon graag een goede kwaliteit wil leveren. De klant kan zelf kiezen welke extra's ingekocht worden, er is veel bespreekbaar. Daardoor is het mogelijk om de BHV cursus voor een kleine prijs aan te bieden, het streven is om de onkosten zo laag mogelijk te houden. Vraag naar de mogelijkheden.