SiSo-groep    

April 2012

SiSo-Act is momenteel bezig met het opzetten van een nieuwe groep, genaamd de SiSo groep. Doel van deze groep is het in kunnen zetten, daar waar figuranten nodig zijn, bij grootschalige oefeningen. In eerste instantie zal deze groep ingezet worden bij ziekenhuisoefeningen, in het nieuwe geneeskundige trainings centrum Zuidkamp, te Enschede. De groep zal gaan bestaan uit ca 150 personen, waarvan ik denk dat deze personen geschikt zijn om goed te kunnen functioneren, als tegenspelers bij de hulpverlening.

Geslacht en leeftijd is hierbij geen item, motivatie is een pré. Deze groep moet bereid zijn om een aantal lesavonden/uren te volgen, aangaande procedures en uitleg over wat er verwacht wordt. De figuranten krijgen een zeer redelijke onkostenvergoeding.

Ben jij de persoon die ik zoek? Lijkt jou dit iets? Wil je bij de SiSo groep aansluiten?

Neem dan contact met me op.

 

oktober 2013

De 1e dag met 3oefeningen is achter de rug. Ik ben trots op wat er is neergezet door de SiSo-groep. In het begin van de ochtend veel gespannen gezichten, waarbij ik de vraagtekens in menig ogen zag staan. Wat zou er allemaal gebeuren? In dit geval waren de figuranten geen slachtoffers, maar familieleden die richting ziekenhuis gingen om nieuws te krijgen over hun dierbaren. Ik heb huilende mensen gezien, een dronkeman die moest overgeven, boze, gefrustreerde, gelaten, stille, autistische, blinde en gelovige figuranten die hun rol erg goed hebben opgepakt. Het zal je maar gebeuren dat je op zoek bent naar je dochter en terwijl je even naar de wc bent blijkt dat ze je portemonee af hebben gestolen. Natuurlijk wil je dan je verhaal kwijt bij iemand van de opvang. Eigenlijk te veel om te schrijven................eindconclusie: zowel figuranten als ook de hulpverleners hebben de dag als erg positief en zinvol ervaren en gingen zeer voldaan naar huis. Wat betreft de figuranten waren alle vraagtekens verdwenen en werd er aangegeven dat ze graag een volgende keer opnieuw willen meedoen. Uiteraard was het ook voor mij spannend hoe het zou lopen met de SiSo-groep. Daar kan ik nu kort over zijn, ik heb een aantal echte toppertjes binnen de groep, ben trots en wil dan ook allen oprecht bedanken voor hun geweldige inzet.

Tijdens de oefeningen werd er nog hard gewerkt aan het trainingscentrum. Het was al goed te zien dat het groeiende is. Volgens de laatste berichten die ik heb gehoord zal de grote opening rond februari zijn.

 

September 2013

De bezetting voor 29 okt is intussen rond. De opzet van het geneeskundig trainings centrum is in volle gang. De nieuwsbrieven de deur uit en het animo voor gebruik van het centrum groot. De eerste aanvragen voor 2014 zijn binnen. Zoals het er nu uit ziet zelfs grensoverschrijdend. Reden voor mij om de SiSo-groep sterk uit te breiden in aantal. Het eerdere streven van ca 35 leden zal opgeschroefd worden richting de 100 á 150 personen. Al met al een mega klus, maar zeker de moeite waard.

Aanmelden kan dus nog steeds.................een mailtje sturen is genoeg en ik neem contact met je op.

 

Juli 2013

Het is zo ver............................ de eerste aanvraag is binnen. op 29 oktober is onze eerste oefening. Ik ben dan de hele dag 25 figuranten nodig, voor het beoefenen van opvang in het ziekenhuis. Als je dit iets lijkt neem dan contact met me op!!!!!!!

 

Mei 2013

Jammer genoeg staat de SiSo groep al een tijdje in een wachtstand. Dit heeft alles te maken met de ontwikkelingen op het vliegveld. Brandweer en andere organiserende partijen zitten een beetje in een spagaat en kunnen momenteel geen nieuwe projecten opstarten. Nieuws rond het gebruik van vliegveld Twente is te volgen via de krant. Zolang de omwonenden (vereniging Volt) zich blijft verzetten, tegen het gebruik voor oefenterrein, blijft de wachtstand dus gehandhaafd. Graag had ik een positiever beeld willen geven....................het is echter even niet anders.

 

Oktober 2012

Op 1, 2 en 3 november zullen de eerste avonden/middag gehouden worden, waarbij het projekt een echte start krijgt. Tevens ben ik begonnen om ook een aantal enthousiaste kinderen te benaderen. Deze staan te trappelen en kunnen niet afwachten tot het zo ver is.

Nu maar afwachten hoe iedereen het verder oppakt.

 

Juni 2012

De werving van de SiSo groep is in volle gang en ik heb de eerste 25 aanmelders binnen. Gezien de aanvragen, welke verwacht worden, zal de groep dubbel zo groot moeten worden, dan de eerder verwachte 35. Begin januari moeten de eerste mensen inzetbaar zijn, dus na de vakantie begin ik met het informeren en opleiden van de figuranten. Al met al een grote klus, maar super leuk om zo'n enthousiaste groep te mogen verwelkomen.

Tot zo ver, maar wordt vervolgd.